Promocija knjige kroz zanimljive sadržaje

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Dječijem odjeljenju Matične biblioteke Istočno Sarajevo ovog ljeta se odvija niz radionica koje su za njene najmlađe korisnike organizovane u svrhu promocije knjige i čitanja.

Portparol Matične biblioteke Slađana Bratić izjavila je Srni da se svakodnevo održavaju radionice za djecu koja su podijeljena po grupama od tro do pet, odnosno više od šest godina.

„Svaki dan nosi određenu temu. Ponedjeljkom je organizovana radionica `Šetamo planetom`, koja podrazumijeva učenje o svjetskim zemljama i zanimljivoj geografiji, dok se utorkom i četvrtkom održava radionica na kojoj se nešto starija djeca mogu upoznati sa osnovama kineskog jezika“, navela je Bratićeva.

Svake srijede održava se mala škola engleskog jezika, dok se djeca, koja su danas više okrenuta savremenim tehnologijama, petkom uče nekim davno zaboravljenim društvenim igrama.

Matična biblioteka nije zaboravila ni tinejdžere, pa je za mlade od 13 do 17 godina organizovala nagradni konkurs za najbolju digitalnu fotografiju o temi „LJeto sa knjigom“.

Fotografije koje mogu biti snimljene fotoaparatom ili mobilnim telefonom, a trebalo bi da prikazuju njenog autora ili nekog drugog sa knjigom.

„Na konkurs se mogu poslati maksimalno tri fotografije, kratak komentar fotografije ili citat iz književnog djela. Konkurs je otvoren do 31. avgusta, a žiri će 15. septembra objaviti najbolje. Matična biblioteka i na ovaj način želi da promoviše knjigu i čitanje kao dio naše svakodnevice, posebno među mladim ljudima“, objasnila je Bratićeva.

Autori tri najljepše fotografije dobiće besplatne članarine u biblioteci za 2016. godinu. Osim toga, autoru najbolje fotografije biće uručene i tri knjige, dok će osvajači drugog i trećeg mjesta dobiti dvije, odnosno jednu knjigu.

Bratićeva je podsjetila da upis u Matičnu biblioteku traje tokom cijele godine, te da je upisna cijena, koja iznosi 15 KM, od jula za zaposlena lica smanjena na 10 KM.

Nezaposlena lica mogu se besplatno učlaniti, uz potvrdu da su na Birou, dok penzioneri plaćaju pet KM. Za kolektivno učlanjenje, koje podrazumijeva više od 10 lica, uplaćuje se po pet KM po osobi.

Bratićeva kaže da Matična biblioteka trenutno ima oko 3.000 članova i da ih raduje činjenica da se taj broj svakodnevno povećava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare