Promocija biciklizma i zdravog života

0

FOČA – Obilježavanju Svjetskog dana bez automobila – 22. septembra, građani Foče pridružili su se promocijom biciklizma, zdravog života i zaštite životne sredine.

Učenici nižih razreda su šetnjom kroz grad, vožnjom bicikla i izletom na fudbalskom igralištu u Donjem Polju, kao i izradom zanimljivih likovnih radova i ispisivanjem parola, poručili roditeljima da što manje koriste automobile.

„Automobil gasi, planetu spasi“, „Vožnja bicikla je dobra za naše zdravlje“, „Zaštiti planetu, živi u ljepšem svijetu“, neke su od poruka koje su učenici ispisali, a Auto-moto društvo /AMD/ Foča nagradilo je najbolje radove.

Na sugestiju AMD Foča, roditelji nisu jutros, bar jedan dan u godini, dovozili djecu automobilima u školu, već su ona prošetala ili su stigla biciklima.

„Želimo da poručimo roditeljima da parkiraju automobile i da uzmu za ruku svoju djecu i prošetaju gradom jer će nam tako svima biti ljepše, više ćemo se družiti, a manje zagađivati našu životnu sredinu“, rekla je novinarima sekretar AMD Foča Dana Muminović.

Biciklizam, posebno brdski, u Foči je posljednjih godina sve popularniji, pa je sve više mladih koji se aktivno bave ovim vidom sporta i rekreacije.

Međutim, rijetki su oni koji bicikl koriste za odlazak na posao, na fakultet, u školu ili zbog neke druge uobičajene potrebe jer kod građana ne postoji takva navika.

S druge strane, u gradu nema ni biciklističkih staza, koje bi omogućile bezbjedniju vožnju.

Današnje obilježavanje Svjetskog dana bez automobila u Foči organizovali su Auto-moto društvo Foča i Osnovna škola „Veselin Masleša“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare