Promjene nisu floskula već realna potreba građana

0

ISTOČNO SARAJEVO – Šef Izbornog štaba kandidata SNSD-a za načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Staša Košarac rekao je da su građani ove opštine na proteklim lokalnim izborima dali povjerenje njihovom kandidatu LJubiši Ćosiću, jer su u SNSD-u i njegovim ljudima, koji imaju realan program za predstojeći četvorogodišnji mandat, prepoznali novu snagu. Košarac je naglasio da je novoizabrani načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić mlad, obrazovan i energičan čovjek, koji smatra da je za opštinu veoma važno rješavanje pitanja zapošljavanja građana, poboljšanje infrastrukture, ravnomjeran razvoj ruralnog i urbanog dijela opštine, te saradnja lokalne i republičke vlasti.

On je istakao da su protekli izbori pokazali da promjene u opštini Istočno Novo Sarajevo, o kojima je Opštinski odbor SNSD-a stalno govorio, nisu floskule već realna potreba građana, ali i nove opštinske vlasti na čelu sa načelnikom LJubišom Ćosićem.

„Do danas smo imali situaciju da je opština Istočno Novo Sarajevo bila potpuno hermetički zatvorena za bilo kakvu pomoć i saradnju sa drugim lokalnim zajednicama. Iluzorno je, ali je činjenica da ni susjedne opštine – Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, u protekle četiri godine nisu imale nijedan zajednički projekat“, naglasio je Košarac.

On je dodao da su građani prepoznali da prethodna opštinska vlast, koju su činili SDS i PDP, nije imala dovoljno snage da omogući Vladi Srpske da više ulaže u određene razvojne projekte, jer joj se nije ni obraćala za pomoć.

„Naši sugrađani znaju da je neodgovorna vlast na nivou opštine željela da minimizira ulogu Vlade u razvojnim projektima. Navešću samo jedan primjer odnosa lokalne vlasti prema republičkoj, a to je ceremonija otvaranje puta od Lukavice preko Tvrdimića do Pala, koji je od životnog značaja za građane donjeg dijela grada i žila kucavica za stanovnike cijelog Istočnog Sarajeva, a na kojoj se nisu pojavili predstavnici lokalne i gradske vlasti“, podsjetio je Košarac.

Prema njegovim riječima, aktuelna opštinska vlast proizvodila je defetizam prema Banjaluci. „Nekima iz vlasti, koji dolaze iz SDS-a i PDP-a, a žive u Istočnom Novom Sarajevu, bilo je, emotivno i u svakom drugom smislu, bliže Sarajevo nego Banjaluka. Nama je najbliža Banjaluka i zato u narednom periodu želimo da napravimo jedan neraskidivi most sa tim gradom“, naglasio je Košarac.

On je najavio da će SNSD raditi na tome i pokazati da je opština Istočno Novo Sarajevo saborno mjesto grada Istočno Sarajevo, gdje će se okupljati srpskosarajevska inteligencija i ljudi dokazani u privredi, jer takvih sarajevskih Srba ima širom Evrope.

Ocijenivši da je žalosno što SNSD, nakon ovih izbora, nije u poziciji da to primijeni na cijeli grad, Košarac je naglasio da će se u idućim izbornim procesima starteški sigurno raditi na tome i težiti da takva politika bude dominanatna na cijelom prostoru grada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare