Promijenjen naziv gradske turističke organizacije

0

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo usvojili su danas odluku o preimenovanju gradske Turističke organizacije koja će se od sada zvati Javna ustanova Turistička organizacija “Jahorina” – grad Istočno Sarajevo, te izvještaj o funkcionisanju javnog gradskog prevoza za 2018. godinu.

Prijedlog odluke o promijeni naziva Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo naknadno je uvršten u dnevni red današnje sjednice na inicijativu ove organizacije, bez prethodne najave.

Direktor Turističke organizacije Igor Tošić rekao je novinarima nakon sjednice da se promjenom naziva odaje priznanje Jahorini koja ostvaruje istorijske rezultate i koja je postala popularna i primarna destinacija na ovim prostorima.

“Istočno Sarajevo ima još toga da ponudi, ali je Jahorina primarna destinacija koju naš grad ima. To znači da tu dolaze turisti na bazi više noćenja, dok ostale destinacije posjećuju turisti tokom svog boravka na primarnim destinacijama”, pojasnio je Tošić.

On kaže da će promjena naziva za Turističku organizaciju značiti veću prepoznatiljivost i dostupnost u komunikaciji sa tur-operatorima i potencijalnim turistima iz Evrope koji žele da posjete Jahorinu koja je postala brend Republike Srpske i Istočnog Sarajeva.

“Odmah nakon završetka sezone planirana je realizacija brojnih projekata na Jahorini, kao što su kabinska gondola i roler kouster. Stoga smatram da moramo da poradimo na aktivnijoj promociji te destinacije, uz koju će sigurno biti posjećeno sve ostalo što Istočno Sarajevo nudi u turističkom smislu”, istakao je Tošić.

Zamjenik gradonačelnika Danko Vučetić rekao je da je odluka o promjeni naziva Turističke organizacije donesena zbog poboljšanja imidža i prepoznatljivosti turističkog brenda Jahorine na evropskoj turističkoj mapi.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Damjan Škipina rekao je da ova stranka nije podržala odluku o preimenovanju Turističke organizacije, jer im je prijedlog uručen pred početak sjednice, bez detaljnijih konsultacija i analize.

“Smatramo da je o tom prijedlogu trebalo detaljnije razgovarati, a posebno sa načelnicima opština Pale i Trnovo kojima Jahorina geografski i pripada. Naš stav je da je Turistička organizacija Istočno Sarajevo dovoljno afirmisana i prepoznatljiva zbog svojih turističkih potencijala”, naveo je Škipina.

Kada je riječ o javnom prevozu u Istočnom Sarajevu, Škipina je istakao da je, bez obzira na mali broj stanovnika u ruralnim mjestima, potrebno nastaviti, pa čak i povećati izdvajanja za subvencionisanje prevoza iz tih mjesta.

“Posebnu pažnju treba posvetiti đacima, odnosno djeci koja putuju, naročito iz višečlanih porodica kojima je to ogroman udar na budžet”, rekao je Škipina.

On smatra da je potrebno pojačati linije do Bolnice “Srbija”, ali i do Jahorine, bar kada je sezona u toku.

Odbornik SDS-a Goran Šehovac rekao je da će Turistička organizacija nastaviti aktivno da promoviše sve lokalne zajednice iz sastava grada Istočnog Sarajeva.

Šehovac je ukazao da Jahorinu u svijetu povezuju sa Sarajevom, te da će zadatak Turističke organizacije biti da radi na promociji ove planine kao sastavnog dijela Istočnog Sarajeva.

On je istakao da je zadovoljan stanjem gradskog javnog prevoza, te da je na opštinama da gradu kandiduju svoje potrebe za izmjenama, uvođenjem novih ili pojačavanjem postojećeh linija.

Šehovac je poručio da će se kao odbornik zalagati za strožu kontrolu prevoznika kojima Gradska uprava subvencioniše linije.

Odbornicima je danas predstavljena informacija o preventivnom djelovanju protiv zloupotrebe droge na području grada.

Skupština je danas razriješila članove komisija za mlade, za ocjenu rada sekretara, za budžet i finansije, za društveni nadzor i predstavke i imenovala nove članove.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments