Projektom “Gastrofokus” unaprijediti uslove za praktičnu nastavu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici opštine Istočno Novo Sarajevo, partnerskih ugostiteljskih objekata Srednjoškolskog centra /SŠC/ “28. juni” Istočno Novo Sarajevo i Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo potpisali su danas memorandum o saradnji na projektu “Gastrofokus” vrijednosti oko 40.000 KM.

Direktor Razvojne agencije Istočno Sarajevo Mladenka Pandurević istakla je da se projekat “Gastrofokus” realizuje u okviru programa “Prilika plus” koji podržava Vlada Švajcarske, sprovodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, a partner u projektu je Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo.

Pandurevićeva je istakla da je cilj projekta unapređenje uslova za izvođenje praktične nastave za zanimanje kulinarski tehničar u SŠC “28. juni”, kako u školskom kabinetu tako i u realnim uslovima na radnom mjestu u partnerskim ugostiteljskim objektima.

“Kroz ovaj projekat obezbjedili smo 35.000 KM za opremanje školskog kabineta koji će služiti za obavljanje praktične nastave u školi, dok će učenici dio praktične nastave obavljati i u preduzećima”, rekla je ona.

Direktor SŠC “28. juni” Boris Brajović istakao je da će sredstva biti utrošena za rekonstrukciju kabineta za praktičnu nastavu, koji je već prilično zastario.

“Počećemo od zamjene pločica, nabavke bijele tehnike, suđa i svega što je potrebno da po standardima ima jedan kabinet”, istakao je Brajović i dodao da će do kraja godine dobiti najsavremeniji kabinet za izvođenje praktične nastave.

Prema njegovim riječima, bitno je da se i privreda uključuje u ove aktivnosti jer će učenici dio praktične nastave izvoditi u restoranima i preduzećima i na taj način će se unaprijediti nastava do kvaliteta koji se želi postići.

Koordinator na projektu “Gastrofokus” Adrijana Rac naglasila je da je ovo treći projekat koji realizuju u okviru programa “Prilika plus” sa ciljem unapređenja uslova za izvođenje praktične nastave za ugostiteljska zanimanja.

Ona je naglasila da će uslovi za izvođenje nastave biti poboljšani, ne samo u školskom kabinetu, već i u partnerskim ugostiteljskim objektima.

Prema njenim riječima, ugostiteljski objekti sa područja grada Istočno Sarajevo koji su izrazili spremnost da budu partneri u projektu primiće oko 50 učenika u ovoj školskoj godini na praktičnu nastavu.

“Praktična nastava je jedan od najboljih načina da ugostiteljski objekti obezbjede kvalitetnu radnu snagu”, zaključila je Racova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments