Projekti Srpske – prioritet Srbije

0

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će Republika Srpska u svakom projektu uvijek biti prioritet Srbije, o čemu će se posebno voditi računa.

Đorđević je, tokom prve posjete Gradskoj upravi Istočno Sarajevo od njegovog stupanja na dužnost krajem prošle godine, istakao da će se truditi da saradnja Ambasade Srbije i institucija u Republici Srpskoj bude na još višem nivou.

On je sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem razgovarao o brojnim pitanjima od zajedničkog interesa, kao i o nastavku saradnje.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo što je u Istočnom Sarajevu i cijeloj Republici Srpskoj realizovan niz projekata uz finansijsku pomoć Srbije.

Vuković je napomenuo da su prilikom posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Istočnom Sarajevu u septembru 2017. godine dogovoreni projekti, od kojih su neki završeni, a neki se još realizuju.

Prema njegovim riječima, o narednim projektima na području Istočnog Sarajeva za koje se očekuje pomoć Srbije razgovaraće se na sastanku planiranom u maju u Bijeljini, kojem će prisustvovati i delegacija ovog grada.

„Grad Istočno Sarajevo je prepustio opštinama u njegovom sastavu da delegiraju projekte kako oni misle da su po prioritetima najbolji“, rekao je Vuković novinarima, dodajući da će grad lobirati da se prihvati što veći broj projekata.

On je podsjetio da je, uz pomoć Srbije, do sada izgrađena saobraćajna infrastruktura u opštini Pale, da se u opštini Trnovo gradi fiskulturna sala, a da je na području opštine Istočno Novo Sarajevo u toku izgradnja trga Srbija.

Vuković je naveo da je ambasador Srbije upoznat i o istorijskim činjenicama u vezi sa gradom Istočno Sarajevo i srpskim narodom iz Sarajeva.

„Veoma je značajno da nam se pomogne da istinu o Srbima u Sarajevu i Istočnom Sarajevu prenesemo na pravi način i u Srbiji, pa smo razgovarali o modelima naše buduće saradnje“, naglasio je Vuković.

Ovom prilikom razgovarano je i o veoma dobroj saradnji na polju kulture i sporta, te ocijenjeno da su izvrsne sportske veze rezultirale pripremama reprezentativaca Srbije na Jahorini, organizovanja brojnih kampova i svega što predstavlja prisne, prijateljske i bratske odnose između Srbije i Republike Srpske, a posebno iz Istočnog Sarajeva.

Vuković je najavio da će Istočno Sarajevo biti domaćin otvaranja tradicionalne biciklističke trke kroz Srbiju, odakle će preko Jahorine do Priboja krenuti prva etapa, za šta se nada pomoći nadležnih institucija kako bi taj događaj doveli na viši nivo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare