Projekat za bezbjedniji grad

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković najavljuje da će Grad, zajedno sa opštinama i u saradnji sa Policijskom upravom iz ovog grada, finansirati projekat „Za bezbjednije Istočno Sarajevo“.

„Na svim glavnim saobraćajnicama, ulazima i izlazima u svim opštinama biće postavljene savremene kamere, što bi trebalo da u znatnoj mjeri pomogne u otkrivanju svih vrsta krivičnih djela i podigne stepen bezbjednosti na viši novo“, navodi on za Srnu.

Jedan od planova jeste i izgradnja novog vatrogasnog doma na području opštine Istočna Ilidža, koja je besplatno ustupila zemljište i oslobodila Grad plaćanja rente i uređenja – novi dom će služiti kao baza za zaštitu od požara za opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Biće izdvojeno 450.000 KM za materijalne troškove za četiri srednje škole na području grada.

Vuković najavljuje da će Grad sufinansirati rješavanje problema grijanja na toplovodu do škole u opštini Sokolac, zatim na Palama projekat energetske efikasnosti u Srednjoškolskom centru „Pale“, a u dva srednjoškolska centra u Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu projekat video-nadzora i nabavke novih učila koja su im neophodna.

„Na Palama, rodnom mjestu Republike Srpske, finansiraćemo izradu projektne dokumentacije za muzej odbrambeno-otadžbinskog rata“, najavljuje Vuković za Srnu.

Gradska uprava će u narednoj godini sa 50.000 KM pomoći održavanje groblja „Mali Zejtinlik“ na Sokocu, kao i sa 30.000 KM nastavak podizanja spomen-obilježja Veljine, gdje bi opština Istočna Ilidža trebalo da uloži veća sredstva, kako bi se napravio ozbiljan pomak ka završetku realizacije tog projekta.

Gradonačelnik Vuković podsjeća da je 2017. godina bila pozitivna za rukovodstvo Grada, te ocijenio da je dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića jedan od najvažnijih događaja ne samo u ovoj godini, već u istoriji Istočnog Sarajeva.

Vuković je zahvalio Vladi Srbije, koja je izdvojila sredstva za pojedine opštine u sastavu grada, ističući da očekuje podršku za još neke projekte na gradskom području.

Kada je riječ o razvoju turizma, on naglašava da je bilo znatnih investicija na području Jahorine, Trebevića i Ravne planine.

Vuković ističe da je grad Istočno Sarajevo privilegovan zbog toga što je dobio priliku da sa gradom Sarajevom organizuje Omladinski olimpijski festival /EJOF 2019/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare