Projekat „Srećna porodica“

0

„Srećna porodica“ je projekat u okviru kojeg se održavaju radionice gdje roditelji i djeca imaju priliku da zajedno provode slobodno vrijeme u kreativnim, rekreativnim i zanimljivim aktivnostima.

Svake subote do kraja juna u prostorijama OŠ „Pale“ djeca i roditelji mogu da posjete Kreativnu radionicu ili Domaćinstvo koje počinju sa radom u 14.30 časova i Rekreativnu ili Fiziotarapeutsku radionicu od 15.00 časova. Takođe, sve porodice će dobiti poster na kojem se nalazi kolaž njihovih fotografija sa radionica i natpis „Mi smo srećna porodica“.

Pozadina projekta је u tome što roditelji i djeca provode malo vremena zajedno u rekreativnim, kreativnim i zanimljivim aktivnostima. Vrijeme koje provode zajedno, uglavnom je uz TV ili računar, što dovodi do otuđenosti i nerazumijevanja članova porodice, rijetkog druženja sa drugim porodicama, ali i do niza zdravstvenih problema uzrokovanim smanjenom fizičkom aktivnošću.

„Želimo omogućiti kretivne, edukativne i rekretivne sadržaje u kojima će roditelji i djeca zajedno učestvovati, bolje se razumjeti i pričati, ali i družiti sa drugim porodicama. Cilj nam јe da podstaknemo roditelje da i nakon završetka  projekta nastave da se druže u sličnim aktivnostima koje će organizovati u krugu porodice ili družeći se sa drugim porodicama na sportskim terenima, doprinoseći tako boljem fizičkom i psihičkom zdravlju članova svoje porodicе“, navode u Udruženju „Klub ideja“ kojе realizuje ovaj projekat uz podršku OŠ „Pale“ i World Vision-a.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare