Projekat „Pomoć u kući“

0

MILIĆI – Centar za socijalni rad u Milićima realizovaće u regiji Birač projekat „Pomoć u kući“ koji je namijenjen starim licima bez porodičnog staranja, rekao je danas Srni direktor milićkog Centra za socijalni rad Vladan Trivković.
Trivković je dodao da je Centar u Milićima nosilac projekta, a da su partneri centri za socijalni rad u Zvorniku, Vlasenici, Bratuncu i Srebrenici.

„Pružaćemo širi dijapazon usluga, od usluga socijalnog i psihološkog rada, higijenskih usluga, pa do usluga dostave hrane. Radićemo sve ono što budemo mogli da organizujemo i za šta budemo imali sredstva“, rekao je Trivković.

Predviđena je i nabavka vozila za terenski rad koje će dobiti svi centri koji učestvuju u projektu.

„UNICEF vodi tu proceduru i mi se nadamo da ćemo u nekom optimalnom roku, za dva-tri mjeseca, dobiti opremu i da ćemo tada početi intenzivan terenski rad“, istakao je Trivković.

On je pojasnio da se radi o pravu koje je predviđeno i Zakonom o socijalnoj zaštiti, ali da zbog ograničenih sredstava do sada nije zaživjelo u praksi.

Projekat će biti realizovan uz finansijsku podršku međunarodnih organizacija UNDP, UNHCR i UNICEF, a vrijedan je 125.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare