Projekat postrojenja pijaće vode ulazi u završnu fazu

0

SOKOLAC – Predstavnici opštine Sokolac i Češke razvojne agencije razgovarali su danas o realizaciji projekta postrojenja pijaće vode na Sokocu u uslovima inflacije koji se dešavaju u cijeloj Evropi, a čija je prva projektovana vrijednost oko 1.200.000 KM.

Predstavnik Ambasade Češke u BiH Štepan Šantruček zadužen za projekte razvojne saradnje, rekao je Srni da je sa delegacijom iz Češke razvojne agencije, stručnim saradnikom na projektu i načelnikom opštine Sokolac razgovarao o dinamici radova na projektu postrojenja za pijaću vodu.

On je naglasio da je potrebno uklopiti građevinske radove koji su obaveza opštine Sokolac i radove na tehnološkom dijelu koje bi trabalo da pokrene Češka razvojna agencija.

Šantruček je dodao da je danas dogovoreno da projektantska kuća iz Beograda napravi aktualizaciju projektne dokumentacije, kako bi obje strane znale o kom iznosu sredstava treba razgovarati, zbog inflaciju u cijeloj Evropi i svijetu.

Bjelica je izrazio zadovoljstvo što je danas dobio informaciju da je projekat postrojenja za prečićavanje pijaće vode prošao u Češkoj razvojnoj agenciji i u Pragu, što znači da slijedi ulazak u njegovu realizaciju.

On je naveo da su danas došli do faze koja prethodi početku njegove realizacije.

Bjelica je rekao Srni da će Češka razvojna agencija rješavati tehnički dio projekta, koji predstavlja više od 70 odsto, koji će finansirati Vlada Češke, a obaveza opštine je oko 30 odsto od ukupne vrijednosti projekta.

Prema njegovim riječima, opštine Sokolac će izvršiti građevinske radove čiji početak je predviđen do kraja građevinske sezone, na proširenoj lokaciji u naselju Laze kod Sokoca na kome će se nalaziti postrojenje za pijaću vodu.

Bjelica je podsjetio da je opština u projekte vodovoda i kanalizacije do sada uložila više od 20 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare