Projekat Pale – Lukavica čeka finansijsku podršku

0

Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ ima urađenu projektnu dokumentaciju za nastavak izgradnje regionalnog putra Lukavica – Zagoni – Jasik – Pale, u dužini od 3,8 kilometara, čija se vrijednost procjenjuje na oko 3,5 miliona KM,a početak realizacije zavisi od obezbjeđenja finansijskih sredstava. Kako je Srni rečeno u JP „Putevima Republike Srpske“, ovaj projekat podrazumijeva otvorenu trasu od 3,8 kilometara sa dvije kolovozne trake od po 3,5 metara širine i proširenje starog kamenog mosta u području Bistrica, prema raskršću Trijangla na putu ka Jahorini.

„Putevi Republike Srpske“ imaju urađen projekat i za sanaciju klizišta na ovoj putnoj komunikaciji u naselju Vranješ.

Tehničko rješenje predviđa sanaciju klizišta sa šipovima, a realizacija će početi kada se stvore tehnički uslovi za izvođenje radova.

Srni je rečeno da Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ ima urađen i projekat sanacije tunela „Kalovita brda“, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava, u toku ove godine nije predviđen početak radova.

Putna komunikacija Lukavica – Zagoni – Jasik – Pale otvorena je 28. oktobra 2010. godine.

Vlada Srpske izdvojila je za ovaj projekat 14 miliona KM, od čega 10 miliona KM iz Razvojnog programa to jest od sredstava prodaje „Telekoma“ , a četiri miliona iz Direkcije za puteve Republike Srpske.

U ovaj regionalni put dužine 16 kilometara ugrađeno je 400.000 kubika iskopa, 100.000 kubika nasipa i oko 40.000 kubika asfalta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare