Proizvodnja sjemenskog krompira

0

SOKOLAC – Svjetska organizacija za hranu i poljoprivredu /FAO/ zainteresovana je za revitalizaciju Centra za proizvodnju sjemenskog krompira i krmnog bilja na Sokocu, rekao je načelnik opštine Milovan Bjelica.

Poslije današnjeg sastanka sa predstavnikom FAO Bernardom Kartelom, Bjelica je rekao da će FAO finansirati 50 odsto projekta revitalizacije, a dio novca biće obezbijeđen iz fondova i donacija organizacija sa kojima ova svjetska organizacija sarađuje.

Opština Sokolac će za realizaciju projekta obezbijediti 1.500 dunuma zemlje, a ekspertizu za početak rada i nabavku opreme uradiće FAO.

Bjelica je rekao da će ta ekspertiza biti predstavljena resornom ministarstvu i Savjetu ministara BiH.

Kartela je rekao da FAO koordinira aktivnosti resornog ministarstva Republike Srpske, Ministarstva za ekonomske odnose i spoljnu trgovinu BiH i lokalne vlasti da bi se vidjelo šta planiraju uraditi u ovom projektu nakon čega će uslijediti izrada projektne dokumentacije.

Dvije i po godine se vode aktivnosti da Centar za proizvodnju bezvirusnog sjemena krompira i krmnog bilja u brdsko-planinskom području ponovo počne da radi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare