Proizvođačima meda olakšan put do kupaca

0

MILIĆI – Razvojni program UN /UNDP/ omogućio je pčelarima iz Milića, Vlasenice i Bratunca lakši i brži plasman meda i drugih pčelinjih proizvoda.
Koordinator projekta Marko Savić izjavio je Srni da je cilj projekta, čiji je ukupni budžet bio oko 51.000 KM, uz srazmjerno učešće opština i pčelara, razvoj pčelarstva kao održive i rentabilne proizvodnje, te povezivanje pčelara sa tržištem.

Savić dodaje da su s tim ciljem obavljeni razgovori sa lokalnim marketima, konkretno sa „Boksitovom“ Robnom kućom u Milićima i lancem marketa „Zvorničanka“.

„U Milićima je plasman meda već počeo, a očekujemo da naredne sedmice prodaja meda počne i u marketima `Zvorničanke`. Štandovi gdje se prodaje med naših pčelara su lijepo dizajnirani i veoma uočljivi, što je zasluga i donatora, vlasnika marketa“, rekao je Savić.

On je dodao da su partneri u projektu, koji omogućava razvoj pčelarstva i proizvodnju drugih pčelarskih proizvoda, bila udruženja pčelara iz Milića, Vlasenice i Bratunca, a da su projektom obuhvaćena 42 pčelara iz ove tri opštine, odnosno po 14 iz svake opštine.

Ranije su, u okviru projekta, održana predavanja iz oblasti proizvodnje sporednih pčelarskih proizvoda, te je obezbijeđena odgovarajuća oprema, koja je data pčelarima u ove tri opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare