Prohodni svi putni pravci

0
Ilustracija

ZVORNIK – Na području regije Birač svi magistralni i regionalni putevi su prohodni, ali je odvijanje saobraćaja otežano zbog snijega koji pada umjerenim intenzitetom, posebno na prevojima Han Poged, Crni Vrh, te na dionici puta Šekovići-Kaštelj, saopšteno je danas iz preduzeća „Zvornikputevi“.

Na prevoju Han Pogled temperatura vazduha iznosi minus dva stepena Celzijusova, visina snijega je oko 15 centimetara, dok na kolovozu ima dva-tri centimetra ugaženog snijega.

I na ostalim putnim pravcima birčanske regije, odnosno na putu Šekovići-Kaštelj i Zvornik-Tuzla preko Crnog vrha, na kolovozu ima ugaženog snijega pa se vozačima skreće pažnja na opreznu i uslovima puta prilagođenu vožnju.

Ekipe „Zvornikputeva“ su terenu i rade na rasčišćavanju snijega i posipanju kolovoza.

Iz „Zvornikputeva“ podsjećaju vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i na opreznu vožnju u usjecima i zasjecima, dok su na pojedinim dionicam mogući i odroni.

Punktovi „Zvornikputeva“ za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prevoju Han Pogled, Karakaju i Bratuncu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments