Proglašeno vanredno stanje

0

ZVORNIK – Opštinski štab za vanredne situacije Zvornik proglasio je vanredno stanje na teritoriji ove opštine zbog poplava uzrokovanih obilnim kišama.

Nakon sastanka Štaba, održanog sinoć u 23.00 časa, saopšteno je da cjelodnevni vanljudski napori pripadnika Službe civilne zaštite i Vatrogasne profesionalne jedinice nisu urodili plodom, jer je kiša, koja neprekidno pada od utorka uveče, uzrokovala izlivanje rijeka Hoče, Sapne, Lokanjske rijeke, Kameničke rijeke i potoka Raškovac.

Zbog takvog stanja na terenu, sve mjesne zajednice u zvorničkoj opštini ugrožene su poplavama, a na području Karakaja i više od 20 preduzeća,
navodi se u saopštenju.

Rijeka Sapna prekinula je saobraćaj na putnoj komunikaciji Zvornik–Sapna u Ristićima i Ceru, na magistralnom putu Zvornik–Bijeljina na potezu Karakaj-Čelopek, te lokalni put prema mjesnoj zajednici Ulice, a saobraćaj se otežano odvija u Srednjem Šepku, gdje se na magistralni put Zvornik–Bijeljina izlila Lokanjska rijeka.

Protok na Hidroelektrani „Mali Zvornik“ sinoć u 22.00 časa iznosio je 1.900 metara kubnih u sekundi.

Ekipe Službe Civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice tokom cijelog dana bile su na terenu gdje su intervenisale sa vrećama sa pijeskom i crpnim pumpama, a na čišćenju i sanaciji tokom dana radilo je 20 teških mašina.

U Službi civilne zaštite uvedeno je 24-časovno dežurstvo i konstantan obilazak terena.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.zvornikdanas.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare