Proglašeni najbolji sportisti opštine Pale 2008. (foto)

0

Pred punom salom Kulturnog centra Pale, koja je bila mala da primi sve zainteresovane posjetioce, sinoć su proglašeni najbolji i najtalentovaniji sportisti opštine Pale u 2008. godinu. Proglašen je i najuspješniji trener, sportski radnik, profesor fizičke kulture, dodjeljeno je priznanje za podvig godine, priznanje za Udruženje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama, te proglašena najuspješnija sportska ekipa u 2008. godini. Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom opštine Pale, a organizacija ove godine je pripala Kulturnom centru Pale. Manifestaciju je pratio i bogat kulturno-umjetnički program, a ispratilo je pet televizijskih kuća.

Program je započeo intoniranjem nove himne Republike Srpske uz predivnu video projekciju svih krajolika naše lijepe zemlje. Prisutnima se potom obratio načelnik opštine Pale Slobodan Savić. koji je pozdravio sve prisutne i zaželio puno zdravlja i sportske sreće svim sportistima. U ime komisije koja je birala najbolje se obratio predsjednik komisije Goran Vasić koji je istakao da je komisija jednoglasno donijela sve odluke, i da je pri svom izboru poštovala pravilnik koji je donesen na nivou Grada I.Sarajevo.

Prije proglašenja najperspektivnijih publiku je zagrijala plesna grupa „Flying steps“. Uslijedilo je proglašenje najperspektivnijih sportista, koji su prozivani po azbučnom redu. Za najperspektivnije u 2008. godini su izabrani:

Marko Živković, KK Filozofski
Ana Lasica, Ski klub Romanija
Ognjen Ninković, KK Feniks
Aleksandar Obradović, Škola fudbala Piksi
Todor Pandurević, Džudo klub Rajko Kušić
Jovana Purković, Atletski klub Pale
Saša Rajić, Karate klub Romanija
Marko Starčević, Ski klub Romanija
Vanja Cicović, Smučarsko-planinarsko društvo Jahorina
Marko Šljivić, Ski- klub Sarajevo – Istočno Sarajevo

Na sceni su potom nastupili Jovana Krajišnik, a uz gitaru je prato Miloš Malović. Oni su izveli numeru „Crni ples“. Uslijedilo je proglašenje najuspješnijih.

Za najuspješnijeg pedagoga proglašena je Ranka Rebić profesor fizičke kulture iz Mokrog. Posebna plaketa je dodijeljena Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“, za doprinosu  organizaciji specijalnih sportova na nivou RS i BiH. Priznanje za dugogodišnji rad u sportu ove godine je uručeno gospodinu Savu Rističeviću. Zahvaljujući rezultatima i zalaganju u FK Romanija, sportski žiri je odlučio da za najuspješnijeg sportskog radnika u 2008. godini proglasi Dragana Petkovića. Trener Odbojkaškog kluba Student prof. dr Darko Kalajdžić izabran je za najboljeg trenera protekle godine, a nagrada za najuspješniji sportski klub je otišla u ruke ŽOK „Jahorina“.

Na scenu je potom izašla petogodišnja Maja Stanišić koja je publici predstavila sve ljepote karatea. Za svoj nastup je dobila veliki aplauz, kao i Nemanja Vojinović. Maja i Nemanja su članovi Karate kluba Romanija.

Žiri je odlučio da u 2008. godini proglasi 10 najboljih sportista, za razliku od predhodnih godina. Najbolji u 2008. godinu su:

10. Milan Stanišić, košarkaški klub Feniks
09. Nemanja Knežević, FK ,,Romanija¨
08. Marko Tadić, OK ,,Student-Bobar osiguranje¨
07. Radoslav Furtula, Atletski klub Pale
06. Tanja Marković, Atletski klub Pale
05. Nemanja Košarac, SKI klub ,,Sarajevo-Istočno Sarajevo¨
04. Jovan Todorović, Klub borilačkih sportova ,,Rajko Kušić¨
03. Miloš Golić, Klub borilačkih sportova ,,Rajko Kušić¨
02. Dražen Subotić, Đzudo klub ,,Romanija¨

, a za najboljeg sportistu opštine Pale u 2008. godini je proglašena Žana Novaković.

Fotografije sa manifestacije, možete pogledati u našoj fotogaleriji. (foto by Vasić)

www.palelive.com

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare