Proglašeni najbolji čitaoci

0

VIŠEGRAD – U Domu kulture u Višegradu za najbolje čitaoce lokalne biblioteke u ovoj godini večeras su proglašeni Milanka Jovanović, zatim učenici Neda Vučićević i Snežana Vuković, te penzionerka Vera Vrećo.

Bibliotekar Stojka Mijatović rekla je da je u ovoj godini Spomen-biblioteka „Ivo Andrić“ imala 750 čitalaca kojima je na raspolaganju bilo više od 40.000 knjiga.

„Za naš grad to je veliki broj čitalaca. Među njima je najviše učenika osnovne i srednje škole ali i penzionera“, rekla je Mijatovićeva.

Biblotekar Dragan Vuković istakao je da je na Sajmu knjiga u Beogradu biblioteka nabavila stotinjak novih naslova najpopularnijih domaćih i svjetskih pisaca.

Predsjednik Društva ljubitelja knjiga „Most“ Slavko Heleta istakao je da je ova literarna družina, koja djeluje u okviru višegradske biblioteke, za šest godina postojanja objavila dva zbornika radova i dodao da će uskoro, zajedno sa SKPD „Prosvjeta“, osnovati fond za izdavaštvo.

Na priredbi su se predstavili i najbolji recitatori u osnovnoj i srednjoj školi Nikola Jovanović i Stevan Racković, a na kraju su prikazane dvije kratke nagrađene reportaže novinara i snimatelja BN televizije Radoja Tasića i Novaka Knežića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare