Proglašeni najbolji bibliotekari

0

VIŠEGRAD – U Višegradu su danas na skupu bibliotekara uručene povelje „Đorđe Pejanović“ najboljim bibliotekarima, menadžerima u bibliotekarstvu i bibliotekama u Republici Srpskoj za 2019. i 2020. godinu.

Povelje „Đorđe Pejanović“ za 2020. godinu dodijeljene su Maji Dejanović iz Gradiške kao najboljem bibliotekaru, menadžerima Ivanu Lukiću iz Šekovića i Dijani Trubajić iz Banjaluke, te Narodnoj biblioteci iz Zvornika.

Za najboljeg bibliotekara u 2019. godini proglašena je Brankica Radonjić iz Prnjavora, dok je najbolji menadžer u bibliotekarstvu Danijela Balaban iz Kozarske Dubice. Za najbolju biblioteku u 2019. proglašena je Narodna biblioteka „Vojislav Lubarda“ iz Rogatice.

Potpredsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske LJilja Petrović Zečić rekla je da ovo društvo okuplja 49 biblioteka na čelu sa nacionalnom bibliotekom Republike Srpske, više od 20 specijalnih i oko 300 školskih i visokoškolskih biblioteka.

„Sa nama su se u Višegradu okupili i predstavnici Društva bibliotekara Srbije sa kojima godinama održavamo dobru saradnju, a posebno sa Narodnom bibliotekom Srbije“, navela je Zečićeva.

Najbolji bibliotekar u 2020. Maja Dejanović rekla je da je ovo za nju velika čast, ali i obaveza da se i dalje bori za znanje, nauku i kulturu.

Bibliotekar Milenka Krsmanović iz Rogatice zahvalila je za dodijeljenu nagradu i navela da je rogatička biblioteka kupila sve knjige koje su čitaoci željeli, te da su održavane radionice sa učenicima i promocije knjiga.

Povelja „Đorđe Pejanović“ najveća je nagrada za bibliotekarstvo u Republici Srpskoj, a dodjeljuje se na manifestaciji „Višegradske staze“, koja se svakog juna održava u Višegradu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare