Proglašena vanredna situacija na Palama – potoci i bujične vode podivljale

4

Načelnik opštine Pale Boško Jugović proglasio je vanrednu situaciju na području ove opštine nakon što su se u pojedinim dijelovima više naselja rijeke izlile pa bujice ugrožavaju imovinu građana i privrednih subjekata.

Jugović je rekao Srni da će svi raspoloživi kapaciteti biti u punom angažmanu dok god to bude neophodno, navodeći da su svi vodotoci na području opštine Pale u ozbiljnom porastu usljed obilne kiše koja neprestano pada 48 časova.

„Potoci i bujične vode su podivljale, aktivirane su i podzemne vode i sve to je u veoma kratkom periodu uticalo na veliki porast vodostaja Paljanske i Mokranjske Miljacke, Prače, Repašnice i svih rječnih tokova na području lokalne zajednice“, rekao je Jugović.

On je naglasio da nadležne službe prate situaciju i da nastoje da spriječe veće posljedice koliko je to god moguće, iako je veoma teško djelovati u situaciji kada obilne padavine ne jenjavaju.

Jugović je rekao da su sve nadležne službe još od sinoć na terenu, u punom angažmanu je Civilna zaštita, opštinska Komunalna policija, radnici i mehanizacija paljanskog preduzeća „Komunalno“ i „Vodovod i kanalizacija“.

„U saradnji sa privrednicima, angažovali smo i ljudstvo i mehanizaciju preduzeća koja se bave niskogradnjom i imaju mašinske kapacitete koji mogu pružiti podršku u ovakvoj situaciji. Koordinišemo rad svih ekipa na terenu i činimo sve što je u našoj moći da zaštitimo građane i njihovu imovinu“, naglasio je Jugović.

Načelnik opštine Pale je zamolio građane za razumijevanje i strpljenje.

Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Pale obavještava potrošače na području opštine Pale i mjesne zajednice Podgrab da preventivno prokuvaju vodu jer je zbog obilnih kišnih padavina došlo do zamućenja.

(www.palelive.com / Nezavisne novine)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Samo sjecite šumu divlje i nerazumno. Miljacka je ili potočić ili bujica.

i nastavite praviti ceste i puteve bez drenaze i odvoda…

300000km za uredjenje korita Miljacke do Enigme…pa mogli su ga urediti do Sarajeva za te pare a ne da drvece i fekalije ispod mosta prave bentove!!!Fuj,fuj

Jedino rešenje: intenzivirati sječu šume. Ovo se sve dešava zbog drveća. Samo beton i kamen spašavaju