Proglašena dva učenika generacije

0
Proglašena dva učenika generacije

MILIĆI – Načelnik opštine Milići Momir Lazarević danas je u sali lokalnog parlamenta organizovao prijem za učenike generacije Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz ove opštine Jovana Mijatovića i Dejana Pepića, kojim je čestitao za odlične rezultate tokom školovanja i poželio uspjeh u daljem obrazovanju.

Lazarević je u izjavi novinarima rekao da će lokalna zajednica najboljim učenicima obezbijediti stipendije iz opštinskog budžeta.

„Vjerujemo da će oni biti najbolji i na poslovima koje budu radili, a to je ono što ovom društvu treba – rad, znanje i stručnost“, istakao je Lazarević.

Uprava Srednjoškolskog centra u Milićima odlučila je da ove godine učenicima generacije proglasi dvojicu maturanata, što je presedan, jer je do sada proglašavan samo jedan učenik.

Direktor Srednjoškolskog centra Vesna Bogičević rekla je novinarima da je uprava bila „na mukama“ jer su oba kandidata imala maksimalno dobre rezultate u učenju i vladanju, te dali podjednak doprinos u vannastavnim aktivnostima.

„Odlučili smo nagraditi obojicu kandidata i meni je čast da mogu i zvanično to da saopštim. Čestitam i njima i njihovim roditeljima“, naglasila je Bogičevićeva.

Gimnazijalac Jovan Mijatović rekao je da namjerava da nastavi školovanje na Elektrotehničkom fakultetu u Novom Sadu.

„Ovaj prijem kod načelnika mnogo nam znači i pokazuje da postoji neko ko cijeni obrazovanje i podržava naš trud“, naveo je Mijatović.

Nosilac priznanja, Vlaseničanin Dejan Pepić, koji je u milićkom Srednjoškolskom centru završio treći stepen za zanimanje auto-električar, namjerava da nastavi školovanje za elektrotehničara četvrtog stepena u Zvorniku.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare