Produžiti rok za početak izgradnje do 1. maja iduće godine

0

SOKOLAC – Skupština opštine /SO/ Sokolac zatražiće od Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske da pripadnicima Vojske Republike Srpske i izbjeglim i raseljenim licima do 1. maja 2014. godine produži rok za početak izgradnje stambenih objekata u nekoliko naselja u ovoj opštini.

Opštinski parlament zatražiće da bude produžen rok za izgradnju na lokalitetu Brezjak za pripadnike Vojske Republike Srpske, te za izbjegla i raseljena lica na lokalitetima Sokolačke NJive, Majdani i Ćilimara.

U zaključku koji je danas usvojila SO, navodi se da treba utvrditi da li su ta lica ovo pravo ostvarila, a ukoliko nisu da se ostavi primjeren rok da se izjasne u pismenoj formi da li će to pravo ostvariti.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove ove opštine Milomir Rajić rekao je danas Srni da je na lokalitetu Brezjak predviđena izgradnja za 222 stambena porodična objekta za pripadnike Vojske Republike Srpske, od čega su započeta ili izgrađena 142 objekta, dok 80 korisnika nije započelo gradnju.

Rajić je rekao da su na lokalitetu Majdani dodijeljene 82 lokacije izbjeglim i raseljenim licima za stambenu izgradnju, od čega je izgrađeno ili započeto 69 objekata, dok 13 korisnika nije započelo gradnju.

Na lokalitetu Sokolačke NJive dodijeljeno je 97 lokacija za izgradnju i 33 dupleksa za ukupno 163 korisnika, a izgrađeno je ili započeta gradnja 145 objekata, dok gradnju nije započelo 18 korisnika.

Na lokalitetu Ćilimara dodijeljene su 172 lokacije bez naknade. Izgrađeno je ili je započeta gradnja 119 stambenih objekata, dok 53 korisnika građevinskih lokacija nije započelo gradnju.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments