Produžiti pritvor za Zeljkovića i ostale osumnjičene

0

BANJALUKA – Republičko javno tužilaštvo zatražilo je od Okružnog suda u Banjaluci da bude produžen pritvor za bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislava Zeljkovića i ostalu trojicu osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i nezakonite radnje u postupcima javne nabavke koje je sprovodio Institut.

U Tužilaštvu je Srni rečeno da je produženje pritvora predloženo zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Produženje pritvora je predloženo i zbog sumnje da će optuženi na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, zbog same težine krivičnog djela, načina izvršenja ili posljedica djela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Zeljković, vlasnik turističke agencije „Travel for fan“ Saša Marković, direktor firme „Promeding“ Dragan Dubravac i direktor firme „Prokontrol“ Slavko Bojić uhapšeni su prošlog mjeseca i nalaze se u pritvoru.

(www.palelive.com / Srna / Foto: RTRS)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments