Produžena sezona grijanja, ali korisnici neće plaćati

5

Sezona grijanja na Palama biće produžena sve dok ima potrebe i vremenske prilike to zahtijevaju, rekao je Srni tehnički direktor lokalne „Gradske toplane“ Dragoljub Antonić.
„Korisnici taj period grijanja neće plaćati. Ostavljena je mogućnost fakturisanja i po ugovoru bi trebalo da se plaća, ali nismo to nikada do sada praktikovali. Nadam se da nećemo ni ove godine“, izjavio je Antonić.

Antonić je rekao da grijna sezona traje do 15. aprila, te da je Štab za vanredne situacije opštine Pale donio odluku da ona bude produžena, najkasnije do 1. maja.

„Sve zavisi kakvo će biti vrijeme i uslovi iza vaskršnjih praznika, ali trebalo bi da bude grijanja. Naše zalihe energenata su minimalne i na dnevnom nivou ih dobijamo od dobavljača“, naglasio je Antonić.

Prema njegovim riječima, imaju obećanje opštine Pale i načelnika Boška Jugovića da će sa dobavljačima dogovoriti isporuku energenata kako bi bio održan kontinuitet procesa proizvodnje.

„Kada u jesen pokrenemo naš sistem grijanja, ne gasimo ga do kraja sezone. Vrlo je inertan i nema mogućnosti prekida u grijanju, već može samo da se snižava temperaturni nivo tako da apsolutno postrojenje mora da radi“, naveo je Antonić.

Antonić je rekao da, u zavisnosti od vremenskih prilika, isporuka toplotne energije radi pola godine, a nekada i duže.

„Gradska toplana“ grije oko 62.000 metara kvadratnog prostora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ooooo! Pa nije moguće. Njihove dobrote nema nigdje! Zamislite, grejnu sezonu niko ne prilagođava vremenskom uslovima, eto sjetili se ovi naši! Blago nama, još nam neće dodatno fakturisati…, pa kako ovog tehničkog direktora nije sramota šta priča! Je li ikad igdje čuo i vidio kako i koliko grijanje traje u drugim gradovima?
Neko mu je rekao da sezona grijanja traje pola godine i on se toga drži k’o pijan plota.
E, stvarno šta reći!

Placa se citave godine, i sad ovo treba da ispadne necija dobra volja? To treba biti obaveza! Kako termometar pokazuje, tako da se grije, a ne od datuma do datuma. Moze i u maju pasti snijeg (desavalo se na Palama, a i Severina je to ovjekovjecila).

Šta ovaj Antonić stalno mudruje, gdje je direktor što on nekaže tačno kako je stanje.

Pouzdano znam da su u Sarajevu ovu zimu ljudi držali odškrinute prozore, koliko su radijatori u stanovima bili topli.
U Palama nisam primjetio sličnu pojavu.

muloyko, u normalnom svijetu, kada je pretoplo prozori se ne drže odškrinuti nego se radi nešto drugo