Prodajnom izložbom do sredstava za nove radionice

0

SOKOLAC – Skoro 180 mališana sokolačkog vrtića organizovalo je sa svojim vaspitačima prodajnu izložbu šarenih vaskršnih jaja i ukrasnih predmeta povodom predstojećeg Vaskrsa.

Direktor ove ustanove Biljana Kosorić rekla je novinarima da će sredstva koja budu prikupljena večeras iskoristi za nabavku radnog materijala koji je djeci neophodan za svakodnevne aktivnosti i nove radionice.

„Prije ove izložbe organizovali smo radionice na kojima su roditelji i mališani uz pomoć vaspitača učestovali u šaranju vaskršnjih jaja, izradi ukrasnih korpica i predmeta izloženih na prodajnim punktovima koje kupuju posjetioci ove izložbe“, istakla je Kosorićeva.

Ona je naglasila da je ovim dijelom programa zaokružen niz aktivnosti kojima se u sokolačkoj Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje obilježavaju vaskršnji praznici.

Prema njenim riječima, prvi u nizu bio je program obilježavanja dječijeg praznika Vrbice, u kojem su mališani iz vrtića, u saradnji sa sveštenicima sokolačke crkve, obučeni u bijele odore sa vjenčićima na glavi prošetali ulicom.

Kosorićeva je podsjetila da su mališani vrtića tokom ove sedmice obilježili i Dan planete Zemlje šetnjom kroz grad, dijeleći parole prolaznicima o potrebi očuvanja prirode.

Ona je dodala da su djeca ove ustanove juče organizovano sadila cvijeće u dvorištu vrtića želeći da podignu nivo svijesti odraslih o značaju rasta i odrastanja mladih naraštaja u zdravoj životnoj sredini.

Četvorogodišnja djevojčica Tea Savčić iz vrtićke grupe „zvončići“ rekla je Srni da je uz pomoć mame Svjetlane na radionici napravila korpicu sa šarenim jajima i zekom, a njena majka kaže da je oduševljena ovim načinom rada u kojem kroz radionice djeca uče o tradiciji, radosti praznika i o likovnoj kulturi.

U sokolačkom vrtiću boravi 127 djece u pet vaspitno obrazovnih grupa i 50 djece u dvije predškolske grupe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare