Prodajna izložba dječijih radova

0

SOKOLAC – Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“ iz Sokoca organizovalo je, u parohijskom domu ovdašnje crkve Svetog proroka Ilije, donatorsko veče sa prigodnim kulturnim programom i prodajnom izložbom radova, nastalih u art radionici, u kojoj se okupljaju djeca – članovi ovog udruženja.

– Ovo je četvrto donatorsko veče od osnivanja našeg udruženja, a cilj nam je da našim sugrađanima pokažemo šta smo radili tokom godine. Na prodajnoj izložbi su raznovrsni radovi: nakit, predmeti sa crtežima na staklu i keramici, ikebane… Uradili smo i kalendar za 2013. godinu, rekla je Snježana Bašević, predsjednica Udruženja „Podrška“.

Prema njenim riječima ovo udruženje ima oko 120 članova, od kojih je oko 70 aktivnih, a sredstva koja se prikupljaju na ovaj način namijenjena su socijalno najugroženijim članovima. Zahvaljujući tim sredstvima, kao i drugim donacijama, za više takvih porodica, tokom ove godine, obezbijeđeni su paketi namirnica, odjeća i obuća, ogrev… Jednim od projekata pod nazivom „Hrabrom srcu s ljubavlju“ obuhvaćeno je više od 50 porodica.

„Podrška“ dobro sarađuje i sa ostalim nevladinim organizacijama u Sokocu.

– Donatorsko veče Udruženja „Podrška“ je jedna od aktivnosti u okviru projekta pod nazivom „Smanjimo negativno, povećajmo pozitivno“, koji se realizuje uz pomoć međunarodne organizacije „Vorld vižn“, rekla je Jelena Dundić, predsjednica Udruženja građana „Aurora“ Sokolac, koja rukovodi dramsko-recitatorskom sekcijom, čiji su članovi učestvovali u kulturnom programu na donatorskoj večeri.

U programu je učestvovao i gudački sastav Banjalučke filharmonije, a dolazak ovog orkestra obezbijedio je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, koji je prisustvovao donatorskoj večeri „Podrške“ i rekao da će lokalna vlast u narednom periodu nastojati da dobro sarađuje sa ovim udruženjem, kao i ostalim nevladinim organizacijama.
– Kroz partnerstvo sa nevladinim organizacijama i privatnim sektorom radićemo na izradi zajedničkih projekata koje ćemo uputiti prema međunarodnim organizacijama i fondovima Evropske unije. Organizovaćemo i obuku za izradu tih projekata, rekao je Bjelica.

On je najavio da će uskoro, na njegovu inicijativu, u Sokocu biti formirano udruženje porodica sa troje i više djece u kojima majke nisu zaposlene.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare