Problem plasmana proizvoda

0

SOKOLAC – Fabrika „Fates“ sa Sokoca, koja proizvodi vunene prekrivače i tepihe, od prošle godine ima problema sa plasmanom proizvoda, izjavio je direktor Miodrag Dupljanin. Dupljanin je rekao Srni da je dosta robe nagomilano u zalihama, jer je od prošle godine izgubljeno tržište Kosova i Metohije, dok je veoma mala količina izvezena u Makedoniju i Hrvatsku. Vrijednost zaliha u magacinima dostigla je 933.179 KM.

On kaže da je planiran plasman proizvoda na tržište Federacije u omjeru od 80 odsto, dok će preostali dio usmjeriti u Republiku Srpsku i Srbiju.

U ovoj godini planirana je proizvodnja 26.508 metara kvadratnih tepiha i prekrivača, što je više za 10 odsto u odnosu na prošlu godinu. Ukupni planirani prihodi u ovoj godini, prema riječima Dupljanina, iznose 1.197.661 KM.

Dupljanin je rekao da je u prošloj godini proizvedeno 23.419 metara kvadratnih prekrivača i tepiha, odnosno 74 odsto od plana, a da je ostvarena dobit iznosila 2.538 KM.

On navodi da se ovo preduzeće, koje zapošljava 54 radnika, susreće i sa problemom naplativosti od kupaca, ističući da visina potraživanja sada iznosi 148.765 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare