Probijen put Foča – Zavait – Čelebići

0

FOČA – Mehanizacija preduzeća „Srbinjeputevi“ uspjela je protekle noći da pročisti regionalni put Foča – Zavait – Čelebići, koji je bio zavijan skoro deset dana, a snježni smetovi bili preko dva metra, potvrđeno je Srni u „Srbinjeputevima“. Mašine ovog preduzeća nastaviće i danas da rade na raščišćavanju i proširenju kolovoza na ovom pravcu, kao i probijanju snježne blokade starog puta Miljevina – Kalinovik, uz koji se nalazi desetak odsječenih sela fočanske i kalinovičke opštine.

Prema podacima „Srbinjeputeva“, pročišćen je i regionalni put Foča – Godijeno – Slatina. Dvije mašine preduzeća iz Banjaluke, koje su bile angažovane na Čemernu, vraćene su u Foču, gdje će nekoliko dana pomagati na pročišćavanju lokalnih puteva.

Situacija na području opštine Foča postepeno se normalizuje, a posljednja dva dana na listi prioriteta je Mjesna zajednica Miljevina, u kojoj je zbog snježnih nanosa odsječeno dvadesetak sela i zaselaka, javio je dopisnik Srne.

Radan Mališ iz Foče juče se sa Trojangle, kod Popovog Mosta, pješke, nakon sedam časova, uspio probiti kroz snježne nanose do sela Vrbnice, na planini Zelengori. Mališ je odlučio da idućih sedam dana ostane u rodnom selu, gdje mu živi majka i pomogne u raščišćavanju snijega mještanima Vrbnice, kojih ima samo sedam.

„Ovi ljudi, gorštaci, iako u poodmaklim godinama, ne oskudijevaju ni u čemu. Pomoć im je najviše potrebna u raščišćavanju snijega do kuća i štala. Nadaju se da će im uskoro biti pročišćen i put do sela“, rekao je Mališ Srni.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare