Priveden zbog nelegalne sječe šume

0

Lice čiji su inicijali O.P. privedeno je zbog nelegalne sječe šume u rejonu Jasenove na području Šumskog gazdinstva „Jahorina“ sa Pala, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.
Kontrolni lugar Šumskog gazdinstva „Jahorina“ prijavio je juče policiji na Palama da je u rejonu Jasenove pronašao veći broj trupaca koji su nelegalno posječeni.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, izvršen je uviđaj kojim je konstatovano da se u šumi državne svojine nalazi 40 komada trupaca jele i smrče koji nisu obilježeni šumskim žigom, ukupne drvne mase oko 8,5 metara kubnih.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti lice čiji su inicijali O.P, koje je privedeno u službene prostorije i tokom kriminalističke obrade priznalo krivicu.

U toku je dokumentovanje predmeta i podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Članovi Lovačkog udruženja „Panos“ prijavili su juče policijskoj stanici Višegrad da je na području Vardišta izvršeno krivično djelo nezakonit lov.

O prijavi je obaviješten dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnog djela.

Tokom uviđaja pronađeni su tragovi krvi u snijegu i jedan prazan patron.

Lokacija je identifikovana na osnovu priloženih fotografija na kojima se nalaze lica sa četiri odstrijeljene divlje svinje. Istraga je u toku.

Sa parkinga u Ulici Ive Andrića u opštini Istočno Novo Sarajevo juče je ukraden automobil „škoda fabija“, vlasništvo lica čiji su inicijali N.C.

Izvršen je uviđaj i u toku je identifikacija počinioca i rasvjetljavanje krivičnog djela teška krađa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare