Pripremna odjeljenja počinju sa radom 1. oktobra

0
Grad Zvornik
Grad Zvornik

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornik i ove godine će finansirati, a Dječiji vrtić „Naša radost“ realizovati formiranje pripremnih odjeljenja za školu u mjesnim zajednicama na teritoriji grada, koja će početi sa radom 1. oktobra.

Direktor ove predškolske ustanove Vukomir Stanković pozvao je roditelje da prijave svoju djecu rođenu 2012. godine, ukoliko žele da ona budu obuhvaćena pripremnim odjeljenjima.

Podsjećajući da je prošle godine bilo 16 pripremnih odjeljenja, Stanković je rekao da se, prema sadašnjim podacima, očekuje da će i ove godine biti isti broj ovih odjeljenja.

„Prethodne godine Gradska uprava je finansirala 13 odjeljenja u kojima se program izvodio od 1. oktobra do 31. maja, za razliku od programa resornog ministarstva koji traje od 1. marta do 31. maja sa tri obuhvaćena odjeljenja“, naveo je Stanković.

Stanković je dodao da je ovo treća godina od kako se realizuje program pripremnih odjeljenja po mjesnim zajednicama, uz finansijsku podršku Gradske uprave Zvornik.

On je ocijenio da je Zvornik iznad republičkog prosjeka po organizovanju pripremnih odjeljenja po selima, jer se svakom djetetu daje mogućnost da pohađa ovaj tip nastave, čiji program traje osam mjeseci.

Zahvalivši Gradskoj upravi Zvornik na razumijevanju i podršci ovoj vrsti obrazovanja, Stanković je rekao da su ova odjeljenja značajna, jer se djeca edukuju, socijalizuju, timski rade i polaze pripremljena u prvi razred.

Stanković je najavio da će Dječiji vrtić „Naša radost“ od 2. do 6. oktobra obilježiti manifestaciju „Dječija nedjelja“ sa programskim sadržajima u kojima će učestvovati mališani iz vrtića.

On je dodao da je planirano da se održi scensko-muzički dan, likovna radionica, sportski dan, maskenbal i jednodnevni izlet u Tršić, kod Loznice.

Prema njegovim riječima, izlet i likovna radionica biće realizovani sa djecom iz Centra za pomoć djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare