Pripremna nastava počela za 82 djece

0
Pripremna nastava počela za 82 djece

SOKOLAC – Pripremna nastava u sokolačkoj Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje počela je danas za 82 djece koja su podijeljena u tri odjeljenja, rečeno je Srni u ovoj ustanovi.

Direktor ove ustanove Biljane Kosorić kaže da će nastava za mališane koji do sada nisu bili obuhvaćeni nijednim vidom predškolskog vaspitanja, biti organizovana u tri grupe, prva od 7.00 do 10.00 časova, druga od 10.30 do 13.30 i treća od 14.00 do 17.00 časova.

Sa budućim prvačićima radiće tri vaspitača po tri časa dnevno i nastava će trajati do 31. maja.

„Program je zamišljen sa ciljem da se djeca socijalizuju, druže i ostvare kontakt sa drugom djecom sa kojima će od septembra krenuti u osnovnu školu“, rekla je Kosorićeva.

Pripreme za realizaciju ovog programa, kako kaže direktor sokolačkog vrtića, počele su u januaru primanjem prijava roditelja i pripremom učionice.

Vaspitačica Sanja Dobrilović, koja prvi put vodi ovakvu grupu djece, kaže za Srnu da planira da kroz igru i rad pripremi djecu za školski program i vjeruje da će to i uspjeti.

„Iznenađujuće dobro su se snašli na ovom prvom času. Što je najvažnije nemaju straha zbog odvajanja od roditelja i mogu reći da je ova moja grupica od 26 mališana /13 djevojčica i 13 dječaka/ fenomenalna“, ocjenjuje ova vaspitačica.

Projekat pripremne nastave za djecu koja nisu bila obuhvaćena nijednim vidom predškolskog obrazovanja realizuje se uz finansijsku pomoć Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i uz podršku opštine Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments