Pripremljen odgovor na moguću migrantsku krizu

0

MILIĆI – Pomoćnik direktora Republičke uprave Civilne zaštite za organizaciju, planiranje i obuku Željko Janković rekao je danas da je na nivou BiH pripremljen odgovor na moguću migrantsku krizu, a da Republika Srpska ima i rezervnu varijantu da bi bila maksimalno spremna da reaguje na osnovu iskustava zemalja u okruženju, koje su se već suočile sa tim problemom.
Janković je na sastanku predstavnika opštinskih i regionalnih struktura Civilne zaštite u Milićima prisutne informisao o ulozi i zadacima subjekata zaštite i spasavanja u prihvatu i zbrinjavanju izbjeglica.

„Date su smjernice da treba da budu pripremljeni kapaciteti za smještaj do 1.500 ljudi na dvije-tri lokacije koje smo odredili. Eventualne lokacije gdje bi migranti mogli da uđu jesu područje Bijeljine, ukoliko se zatvore prelazi ka Hrvatskoj, i, eventualno, u Hercegovini, na prelazu iz Crne Gore u Hrvatsku“, rekao je Janković novinarima nakon sastanka.

Načelnik Područnog odjeljenja Civilne zaštite Bijeljina Zora Vuković rekla je da je na sastanku analizirana i realizacija godišnjih planova zaštite i spasavanja stanovništva, koje usvaja Vlada Srpske.

Skupu u Milićima prisustvovali su i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te opštinskih organizacija Crvenog krsta, vatrogasnih jedinica i zdravstvenih ustanova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare