Pripreme za VI Međunarodni fudbalski turnir “Piksi kup Jahorina 2012″

0

Na Jahorini će od 23. do 26. avgusta 2012. godine biti održan VI Međunarodni fudbalski turnir “Piksi kup Jahorina 2012″ za dječake godišta 2000,01,02. i 03.

Plan je da turnir postane još masovniji i kvalitetniji pa će ove godine prema procjenama organizatora biti preko 130 ekipa, koje će se takmičiti u četiri starosne kategorije.

Ekipe koje su najavile učešće i koje “tradicionalno” učestvuju na turniru su: Crvena Zvezda, Partizan, Vojvodina, Vranić, Vlada Dimitrijević, Adriatik Split, Sarajevo, Željezničar, Velež Mostar, Leotar, Podgorica, Igalo…

“Pregovaramo sa još četiri ekipe koje bi turnir učinile “evropskim”, a to su Hit Gorica iz Slovenije, Veles iz Makedonije, SV Srbija ’08 iz Austrije i jednom ekipom iz Rumunije. Osim što bi na turniru učestvovale ekipe iz svih exJU zemalja, želimo ugostiti ekipe iz evropskih zemalja, kako bi turnir dobio na značaju i kvalitetu”, izjavio je Goran Ivković direktor ŠF Piksi i derektor turnira.

“Turnir na Jahorini se održava već šesti put i zahvaljujući olimpijskoj planini Jahorini, masovnosti i kvalitetu ekipa već je postao prepoznatljiv, pa vlada veliko interesovanje za učešće. Konačan broj učesnika i sve detalje turnira ćemo znati kako se turnir bude približavao. Za sada ne možemo sa sigurnošću znati broj učesnika, jer se dešava da neke ekipe zbog drugih klupskih obaveza odustanu, a veliki broj novih se svakoga dana prijavljuje.

Jahorina ima predivan ambijent za igru u ljetnjem periodu, a jedna od prednosti turnira je i organizacija turnira u vrijeme školskog raspusta. Želja nam je svake godine podizati kvalitet i poboljšati organizaciju, kako bi turnir bio što interesantniji i kvalitetniji”, zaključio je Ivković.

Pokrovitelji turnira su opština Pale, Grad Istočno Sarajevo, OC Jahorina, SC Koran, FSRS i FS BiH.

Više informacija o turniru možete saznati od Gorana Ivkovića, direktora turnira, broj telefona +387 65 258 285.

Fotografije:Više fotografija…

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments