Pripreme za svjetsko vojno prvenstvo

0

Na lokalitetu Dvorišta nadomak Jahorine u toku je priprema borilišta za takmičenje u biatlonu koje će se u okviru 51. svjetskog vojnog prvenstva u zimskim sportovima održati od 21. do 26. februara 2011. godine. Miroslav Goreta, sekretar Smučarskog kluba „Romanija“ sa Pala, koji je tehnički organizator prvenstva, rekao je da je izgradnja terena počela prošle godine, a nastavljena ove.

„U ovom trenutku smo u velikom škripcu s vremenom – s obzirom na datum održavanja. Trenutno se izvode radovi na strelištu, optimista sam i vjerujem da ćemo uspjeti da obezbijedimo osnovne uslove za održavanje ovog takmičenja“ – istakao je Goreta . On je naglasio da je do sada je u sklopu ukupne izgradnje staza, startnog i ciljnog prostora, strelišta i objekata iskopano i prebačeno oko 43 000 metara kubnih zemljanog materijala. „Ostalo je još da se izminira prostor gdje će biti strelište, a procjena je da tu ima još oko 15 000 kubnih metara zemlje koja treba da se iskoristi za ravnanje startnog i ciljnog prostora, te nivelisanja strelišta“, dodao je Goreta.

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH organizatori su 51. svjetskog vojnog prvenstva u zimskim sportovima, koje će biti održano od 21. do 26. februara u BiH u četiri discipline na lokacijama Dvorišta, Igman i Bjelašnica.

(www.palelive.com / RTVIS / foto: arhiva)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare