Priprema za školske dane

0

U program predškolskog vaspitanja i obrazovanja djece, koja će ove godine poći u prvi razred osnovne škole, uključeno je 75 paljanskih mališana, što je nadmašilo sva, pa i ona najoptimističnija očekivanja. Ovo je juče „Glasu Srpske“ potvrdio i direktor ovdašnjeg Dječijeg centra „Bubamara“ Miodrag Ćirić, ističući da novo zakonsko rješenje, kojim je uvedeno obavezno predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece u godini u kojoj polaze u školu, predviđa da se tek u pet narednih godina obuhvati cijela generacija budućih prvačića, što je u Palama gotovo ostvareno već na startu.

– Imamo dvije grupe mališana u samim Palama i jednu u Mokrom, gdje, prvi put, i sprovodimo neku od predškolskih aktivnosti. Sudeći po početnom interesovanju, već u prvoj godini steći ćemo iskustvo koje će nam dobro doći u periodu kada ovaj vid predškolskog obrazovanja postane sveobuhvatna obaveza – kazao je Ćirić.

On je dodao da cjelodnevni boravak u paljanskom obdaništu koristi još 80 mališana, dok je, istovremeno, za desetak učenika nižih razreda osnovne škole organizovan i takozvani produženi boravak.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare