Pripravnički staž za 18 prosvjetara, djece poginulih boraca

0

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i direktor Zavoda za zapošljavanje Srpske Miroslav Vujičić dogovorili su danas na Palama da za 18 djece poginulih boraca, a koji su prosvjetne struke, bude riješen status u smislu odrađivanja pripravničkog staža.

„Na inicijativu Udruženja djece poginulih boraca Republike Srpske razgovarali smo u Ministarstvu prosvjete po pitanju ideje o odrađivanju pripravničkog staža budućih prosvjetnih radnika. Mi smo odmah kontaktirali Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i gospodina Vujičića jer znamo da oni sprovode programe za podsticaj za zapošljavanje pripravnika i naišli smo na njegovu podršku u smislu rješavanja statusa upravo kategorije djece poginulih boraca, koji su prosvjetne struke i nisu odradili pripravnički staž“, rekla je Trivićeva novinarima.

Prema njenim riječima, svi oni koji su bili prijavljeni kod Zavoda i koji su se nalazili na listi Udruženja, a ispunjavali su uslove koje diktira program Zavoda za zapošljavanje, sada su u prilici da steknu pravo i mogućnost na odrađivanje pripravničkog staža u osnovim i srednjim školama u Republici Srpskoj.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, ističe ona, pohvaljuje svaki napor Zavoda za zapošljavanje u tom smislu, a posebno je važno da znamo da djeca poginulih boraca odrađivanjem pripravničkog staža stiču ravnopravan status u smislu prijave na konkurs i konačnog zapošljavanja.

„Ministarstvo prosvjete i kulture svakako će obezbijediti ustanove predškolskih, osnovnih ili srednjih škola koje su najbliže korisnicima ovog pripravničkog programa. Drago nam je zbog ovog projekta jer smo svi kao društvo u cjelini veoma osjetljivi na pitanje djece poginulih boraca koja zaslužuju da imaju ravnopravan status u smislu sticanja uslova za prijave na konkurs u svojoj struci i da dođu do zaposlenja“, rekla je Trivićeva.

Vujičić je dodao da je tokom sastanka, osim o ovoj veoma važnoj temi, bilo riječi i o unapređenju saradnje Zavoda i resornog ministarstva, koja je i sada na visokom nivou.

„Dogovorili smo se kako ćemo ubuduće zajednički djelovati u smislu usaglašavanja potreba tržišta rada sa upisnom politikom u Republici Srpskoj, što je pored niza aktivnosti jedan od naših najvažnijih oblika saradnje sa Ministarstvom prosvjete i kulture“, zaključio je Vujičić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare