Pripadnici Policijske uprave u akciji davanja krvi

0
Pripadnici Policijske uprave u akciji davanja krvi

ISTOČNO SARAJEVO – Tridesetak pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo odazvalo se povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je organizovana u Bolnici Istočno Sarajevo.

Portparol Policijske uprave Vesna Stokanović rekla je Srni da su policajci i ovaj put pokazali humanost, te napomenula da policijski službenici daruju krv kad god je to potrebno.

Prema njenim riječima, ovo je samo jedna od planiranih aktivnosti povodom obilježavanja Dana policije.

Akcija, u kojoj učestvuju policijski službenici iz svih organizacionih jedinica na teritoriji Policijske uprave Istočno Sarajevo, biće nastavljena i sutra.

Među davaocima krvi bila je Mirjana Dugandžić, koja se od 2010. godine odaziva ovakvim humanim akcijama.

„Ovo je dvanaesti put da dajem krv. To činim iz prostog razloga što mislim da na taj način mogu nekome pomoći. I meni je neko darovao krv kada sam operisana i upravo zbog toga sada ja želim nekome da pomognem“, rekla je Dugandžićeva.

Veseljko Tadić, koji je danas drugi put dao krv, kaže da će ubuduće redovno učestvovati u ovakvim humanitarnim akcijama, jer smatra da uvijek treba pomoći ljudima u nevolji.

Šef transfuzijske službe u Bolnici Istočno Sarajevo doktor Jelena Stojanović Lukić rekla je Srni da bolnica ima dobre zalihe krvi zahvaljujući uvezanosti svih službi u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, čije je sjedište u Banjaluci.

„Od početka ove godine rezerve su dobre. Juče smo imali akciju dobrovoljnog davanja krvi u Srednjoškolskom centru, a danas i sutra imamo akciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Dobrovoljnih davalaca svih krvnih grupa ima dovoljno“, naglasila je Lukićeva.

Ona je potvrdila da godišnji plan akcija darivanja krvi ide svojim tokom, te da današnja akcija protiče bez problema.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments