Pripadnici CJB dobrovoljno darovali krv

0

ISTOČNO SARAJEVO – Oko 30 pripadnika Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo danas je u Bolnici Istočno Sarajevo dobrovoljno darovalo krv.
Portparol Centra Danka Tešić izjavila je novinarima da pripadnici Centra na ovaj način izražavaju, ne samo svoj profesionalizam, nego i humanu ulogu u društvu.

„Imajući u vidu potrebe medicinskih ustanova u Republici Srpskoj za zalihama krvi Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske se i ove godine odazvalo i organizovalo ovu akciju“, istakla je Tešićeva i dodala da akcija traje i sutra.

Ona je podsjetila da su prvu akciju dobrovoljnog darivanja krvi imali u januaru, dugu u martu i ovo je treća, a do kraja godine će organizovati još jednu akciju.

Zamjenik komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Sokolac Milan Božić istakao je da se njegove kolege uvijek odazivaju na ovakve akcije, te dodao da je danas 11. put darivao krv kako bi pomogao onima kojima je ova dragocjena tečnost najpotrebnija.

Šef Službe za transfuzijsku medicinu Bolnice Istočno Sarajevo Mirna Milošević-Ašonja istakla je da im ovakve akcije pomažu da popune zalihe krvi, te pozvala i ostale građane da daruju krv.

Ona kaže da najčešće nedostaju negativne krvne grupe, te ističe da, pored dobre saradnje sa MUP-om Republike Srpske, uspješno sarađuju i sa Crvenim krstom, srednjim školama i Oružanim snagama BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare