Prioritet zapošljavanje i penzionisanje invalida

0

ZVORNIK – Skupština Gradske organizacije ratnih vojnih invalida /RVI/ Zvornik zaključila je danas da će i u ovoj godini prioritetno raditi na zapošljavanju RVI i njihove djece, te penzionisanju pripadnika ove kategorije, posebno onih čiji je stepen invalidnosti od prve do četvrte kategorije.
Predsjednik Gradske organizacije RVI Dragislav Mijanović rekao je da će ova organizaciji vršiti pritisak na resorno ministarstvo da iznađe mogućnost za penzionisanje ratnih vojnih invalida, jer skoro svi prelaze starosnu dob od 57 godina.

„Teško je naći poslodavca koji će primiti u radni odnos ratnog vojnog invalida u tim godinama“, rekao je novinarima Mijanović u pauzi sjednice Skupštine Gradske organizacije RVI Zvornik.

On je dodao da će ova organizacija i dalje insistirati na zapošljavanju djece RVI, jer još oko 400 njih na području grada čeka posao.

Mijanović je rekao da je zadovoljan postignutim rezultatima u prošloj godini jer je zaposleno osam ratnih vojnih invalida, kao i devetoro djece iz ove kategorije stanovništva.

Ističući da je Gradska organizacija RVI zadovoljna saradnjom sa Gradskom upravom Zvornik, Mijanović je rekao da je i ove godine Gradskim budžetom planirano izdvajanje 25.000 KM za potrebe ove organizacije, što je dovoljno za njeno nesmetano funkcionisanje.

„Osim budžetske stavke, Gradska uprava izdvaja mjesečno po 30 KM za kupovinu lijekova RVI, što je čini jedinstvenom na nivou Republike Srpske u brizi za ovu kategoriju“, rekao je Mijanović.

On je naglasio da su u toku razgovori sa kabinetom gradonačelnika Zvornika o završetku tri stambene jedinice za porodice ratnih vojnih invalida koji su počeli graditi kuće, ali ih nisu dovršili zbog prerane smrti, pa su im porodice ostale stambeno nezbrinute.

„Dali smo sebi zadatak da ove tri porodice stambeno zbrinemo i nadam se da će, u dogovoru sa kabinetom gradonačelnika, to biti u toku ove godine riješeno“, rekao je Mijanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare