Prioritet izgradnja nove bolnice

0

U Istočnom Sarajevu prioritet je izgradnja nove bolnice, a s obzirom da je riječ o projektu velike kapitalne vrijednosti, u njegovu realizaciju trebalo bi da se uključe Grad, regija i Vlada Republike Srspek – zaključeno je na sastanku direktora bolnice Kasindo Siniše Zubića sa opozicionim odbornicima u Skupštini grada. Direktor bolnice Kasindo predstavio je odbornicima Pokreta za naš grad – Pale i SRS “Dr Vojislav Šešelj“ aktivnosti preduzete radi poboljšanja uslova u bolnici i dalje planove.

“Zajednički je stav da i dalje moramo raditi na unapređenju zdravstvene zaštite i na tome kako doći do izgradnje nove bolnice, što je jedan od kapitalnih projekata Grada Istočno Sarajevo“ – naglasio je Zubić i dodao da to iziskuje puno napora i angažovanje brojnih subjekata šire društvene zajednice.

„Ali, pošto se radi o projektu velike kapitalne vrijednosti i značaja, na njemu treba istrajati“, naglasio je on.

Odbornik SRS “Dr Vojislav Šešelj“ Milenko Todorović podvukao je da je izgradnja nove bolnice životna potreba na području Istočnog Sarajeva i da je neophodno što prije iz budžeta Grada i opština izdvojiti dio sredstava, te uz pomoć Vlade Republike Srpske krenuti sa izgradnjom.        

Odbornik Pokreta za naš grad – Pale u Skupštini grada Momir Blagojević istakao je da je cilj današnje posjete da se aktivira pitanje izgradnje nove bolnice i naglasio da bi u ovaj projekat trebalo da se uključe i Grad, sve opštine, kao i cijela regija čija je obaveza da se Klinički centar razvija.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare