Prilika za ljubitelje pozorišne umjetnosti

0

ZVORNIK – U Zvorniku će u subotu, 5. oktobra, početi škola glume za mlade iz ovog mjesta koji vole pozorišnu umjetnost, namjeravaju da upišu Fakultet dramske umjetnosti ili žele da sa bave amaterskim teatrom.

Škola, u koju se prijavilo 28 polaznika, trajaće četiri mjeseca.

Vršilac dužnosti direktora Doma omladine Dušan Petrović rekao je da je škola glume novi program ove ustanove i vodiće ga Biljana Mitrović, koja zavšava glumu na Univerzitetu Slobomir sa prosjekom 10, a član je Pozorišta mladih Doma omladine Zvornik.

“Škola će se odvijati u dva semestra, a radiće se u dvije grupe od po 14 polaznika”, naveo je Petrović.

Prema njegovim riječima, oni koji pokažu najbolje rezultate biće angažovanti u Pozorištu mladih, kao i u svim aktivnosti Doma omladine poput promocija knjiga, otvaranja izložbi i slično.

Petrović je naglasio da je interesovanje za školu glume veliko i vjeruje da će se u narednoj godini razvijati kroz više grupa i više predavača.

“Svakako ćemo se truditi i da dovedemo profesore glume poput LJiljane Blagojević i Igora Damjanovića da za naše polaznike obrade neke teme”, istakao je Petrović.

Pozorište mladih, koje je osnovao Dom omladine, u oktobru će sa predstavom “Retromorfoza” nastupiti u Višegradu, Trebinju, Prnjavoru i Banjaluci.

Petrović je dodao i da rade na obnavljanju predstave “Boing, boing”.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments