Prikupljeno oko 9.000 KM za porodicu Dimić sa Pala

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Novom Sarajevu je u humanitarno-sportskoj manifestaciji „Trojka iz bloka“ prikupljeno oko 9.000 KM za pomoć višečlanoj porodici Dimić iz Mokrog da dobije normalne uslove za život.

Sredstva se još prikupljaju, nakon čega će biti poznato tačno koliko je pomoći prikupljeno.

Organizatori manifestacije, koja je održana sinoć na terenima u Parku Gavrilo Princip, je humanitarno udruženje „Srbi za Srbe“.

Na Trgu Srbije sinoć je postavljen štand organizacije na kojem su prodavani kuponi u vrijednosti od pet KM i tom simboličnom donacijom direktno su građani pomogli porodici Dimić, a to mogu učiniti i pozivom na humanitarni broj 17763.

Jedan od organizatora turnira Marko Maunaga rekao je Srni da je ovo peti put da organizacija „Srbi za Srbe“ organizuje humanitarnu akciju u Istočnom Sarajevu, a do sada je pružena pomoć za 12 porodica. Ukupna vrijednost isporučene pomoći je oko 72.000 KM.

Maunaga je naglasio da je odziv sponzora i privrednika iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže bio jako dobar i zahvalio je svim ljudima koji su prepoznali ovu humanitarnu organizaciju.

Učesnik turnira Predrag Jovanović koji je pogodio tri trojke rekao je Srni da mu je uvijek drago da učestvuje u ovoj humanitarnoj manifestaciji.

Jovanović je istakao da su „Srbi za Srbe“ organizacija koja zaslužuje svaku pohvalu i podršku i postali su sinonim za humanost u svim srpskim zemljama.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ od 2006. godine prikupila je više od 5,1 miliona evra i pomogla 2.600 porodica širom Balkana.

U okviru ideje „Trojka iz bloka“ od 2012. godine organizovano je više od 800 različitih turnira u gradovima širom svijeta – na čak tri kontinenta.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare