Prikupljeno oko 50 doza krvi

0

Na Palama je danas prikupljeno 50 doza krvi u akciji koju su organizovali Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, u saradnji sa pripadnicima Oružanih snaga BiH iz kasarne „Miloš Obilić“ na Palama.

„Krv koju prikupimo ide širom Republike Srpske, tamo gdje je najpotrebnija“, istakao je predsjednik Skupštine Udruženja Stojan Šljuka.

On je istakao da je odziv bio dobar, da je oko 30 pripadnika Oružanih snaga dalo krv i da je ovo 11. akcija u ovom mjesecu koju organizuju.

Šef Službe za transfuziju pri Bolnici „Srbija“ Jelena Stojanović Lukić zahvalila je svim davaocima i apelovala da se svi koji mogu uključe u akcije dobrovoljnog davalaštva krvi jer jedna njihova kap može da spasi nečiji život.

Ona je istakla da je juče u Bolnici „Srbija“ rođeno devet beba, a zahvaljujući podršci transfuzije rođeno je pet beba, jer je sve više porodilja koje se porađaju carskim rezom.

„Nemojmo zaboraviti da je za sve to da bi se uspješno završilo potrebna krv koja spremna čeka pacijenta“, naglasila je ona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare