Prikupljeno 51.700 KM za crkvu u Ćavarinama

0

SOKOLAC – Povodom izgradnje pravoslavnog hrama posvećenog Svetim ocima Prvog vaseljenskog sabora u Ćavarinama, kod Sokoca, danas je u sokolačkom parohijskom domu u porti crkve Svetog proroka Ilije održan donatorski ručak na kome je prikupljeno ukupno 51.700 KM.
Od ovog iznosa, 16.700 KM je u novcu, a ostalo je građevinski materijal vrijedan 35.000 KM.

Svim učesnicima donatorskog ručka uručene su zahvalnice i roman „Majka“ autora Milenka Avramovića, bivšeg oficira Vojske Republike Srpske.

Protojerej stavrofor Boris Banduka na donatorskom ručku prenio je pozdrave i blagoslove NJegovog visokopreosveštenstva mitroplolita dabrobosanskog Nikolaja i episkopa zahumsko-hercegovačkog Grigorija za početak gradnje hrama koji će biti posvećen Svetim ocima Prvog vaseljenskog sabora, čuvarima pravoslavlja i braniocima vjere.

On je posebnu zahvalnost uputio načelniku opštine Sokolac Milovanu Bjelici i predsjedniku građevinskog odbora za izgradnju crkve Milanu Joloviću.

„Neka Gospod sve njih blagoslovi i da snage da ovaj započeti bogougodni posao privedemo kraju, kako bi hram u Ćavarinama bio svjetlo i ukras, ne samo ovog mjesta, već i opštine Sokolac, ali i svih nas koji smo se sabrali da učestvujemo u njegovoj izgradnji“, rekao je protojerej Banduka.

Predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju hrama Milan Jolović rekao je na donatorskom ručku da očekuje da bi do kraja ove građevinske sezone trebalo da se začuju crkvena zvona sa crkve u Ćavarinama.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa učestvovala je Etno grupa „Kimval“ koja djeluje pri Bogoslovskom fakultetu u Foči i guslari Patronije Čolaković i Novo Borovčanin, članovi Guslarskog društva „Romanija“ iz Sokoca.

Donatorskom ručku prisustvovali su i zamjenik predsjedavajućeg Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, načelnici opština Zvornik Zoran Stevanović, Sokoca Milovan Bjelica i Istočnog Novog Sarajeva LJubiše Ćosića, te poznati srpski sportisti.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.opstinasokolac.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare