Prikupljeno 5.915 KM za liječenje jednogodišnje Minje Matić

0

Na humanitarnom bazaru, koji je danas organizovan na Palama, prikupljeno je 5.915 KM za liječenje jednogodišnje Minje Matić iz Kragujevca.

Jedan od organizatora akcije Dragana Maljukan Gajović rekla je Srni da je da su sredstva donirala fizička lica i pojedini paljanski privrednici, te da današnji iznos nije konačan, jer očekuju još donacija.

Ona je navela da su u akciji učestvali i članovi Udruženja „Četiri plus“, kao i Moto-klub „Noćni vukovi“, ogranak iz Republike Srpske.

U okviru humanitarnog bazara, koji je organizovan na paljanskom šetalištu, bila je planirana i akcija „Ulični svirač“, u kojoj bi učestvovali lokalni muzičari, ali zbog smrti patrijarha Irineja i Dana žalosti, ta akcija je otkazana.

Paljanski muzičar Luka Novosel rekao je da, uprkos nemogućnosti da bude održana ulična svirka, podrška umjetnika ni ovoga puta nije izostala, pa će se u utorak, 24. novembra, u Bijeljini pridružiti organizatorima sličnog bazara da bi pomogli i prikupili potrebna sredstva.

Djevojčica Minja boluje od spinalne atrofije mišića i za njeno liječenje u inostranstvu potrebno je prikupiti 2,4 miliona dolara.

Akciju u Srbiji pokrenula je Fondacija „Budi human – Aleksandar Šapić“ i do sada je prikupljena polovina od potrebnog iznosa novčanih sredstava.

Svi humani ljudi iz Republike Srpske mogu pomoći Minji i pozivom na humanitarni broj 1433.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare