Prikupljeno 4.200 KM za liječenje Vanje i Dajane

0

Za liječenje Vanje Mirković i Dajane Lazarević sa Pala na humanitarnom koncertu paljanskog Kulturno-umjetničkog društva „Mladost“ prikupljeno je 4.200 KM.

Humanitarni koncert za pomoć sugrađankama organizovan je juče, a umjetnički rukovodilac društva Mladen Krsman je rekao novinarima da su u akciji učestvovale sve sekcije KUD-a, a prolaznici su uživali u standardnom repertoaru ovog društva.

Krsman je naveo da svake godine pomažu ljudima koji su u teškoj situaciji, ali da je ove godine zbog pandemije virusa korona nemoguće organizovati nešto ozbiljnije u zatvorenom prostoru, pa su odlučili da to bude na otvorenom.

Članica KUD-a „Mladost“ Tatjana Krstevski rekla je da se rado odazvala ovoj humanitarnoj akciji i izrazila nadu da će sugrađanke što prije ozdraviti.

Humanitarnoj akciji pridružili su se i članovi Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ koji su prolaznicima nudili razne rukotvorine i pčelinje proizvode.

Vanji Mirković /24/ sa Pala prije tri godine dijagnostikovan je Juingov sarkom /zloćudni tumor kostiju/ i sada je potrebno sakupiti novac za njeno liječenje u inostranstvu.

Zainteresovani mogu pomoći uplatom novca na račun njenog oca u Novoj banci: 555-700-002-338-01-60, na ime Goran Mirković, a otvoren je i humanitarni broj 1433 koji će biti aktivan do 30. oktobra.

Student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dajana Lazarević /23/ nakon pada sa bicikla teško je povrijedila glavu, a od 31. avgusta nalazi se na bolničkom liječenju u Gradišci, u stanju svjesne kome.

NJeno liječenje se komplikuje čestim infekcijama, a porodica nije u mogućnosti da finansira dalji tok i obezbijedi dovoljne količine lijeka.

Novac za pomoć Dajani i njenoj porodici može se uplatiti na žiro račun u Rajfajzen banci broj: 161-300-007-435-25-92, na ime Biljana Lazarević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments