Prikupljeno 20 doza krvi

0
Prikupljeno 20 doza krvi

Na Palama je danas organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je prikupljeno 20 doza ove dragocjene tečnosti.

Akciju su organizovali Mladi socijaldemokrati /MSD/ Pale u saradnji sa Odjeljenjem za transfuziju krvi Bolnice Istočno Sarajevo, a odazvalo se više od 30 lica.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Pale Teodor Savić rekao je da svake godine organizuju različite društveno-korisne akcije.

„Ovaj put odlučili smo se da organizujemo akciju dobrovoljnog davalaštva krvi, jer se svake godine sve više smanjuje broj davalaca, kako u Republici Srpskoj tako i u BiH. Zalihe krvi su uvijek potrebne i želimo da pokrenemo omladinu da se što više uključe u ovakve akcije“, istakao je Savić, napominjući da jedna doza krvi može spasiti živote troje ljudi.

Savić je naveo da je veliki broj lica koja su danas prvi put dala krv. On je zahvalio Opštinkoj organizaciji Crvenog krsta Pale koja je obezbijedila hranu i piće, te Odjeljenju za transfuziologiju i paljanskom Domu zdravlja jer su omogućili da ova akcija protekne bez problema.

Prema njegovim riječima, Mladi socijaldemokrati planiraju da organizuju veliku akciju dobrovoljnog davalaštva krvi na republičkom nivom.

„Pozvaćemo i političke ogranke drugih stranaka da se uključe u tu aktivnost kako bismo uspjeli da obezbijedimo dovoljno doza krvi za ljetni period u kome je ona najpotrebnija“, kaže Savić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare