Prikupljeno 2.708 KM za porodicu Dimić

0

Na Palama je u humanitarno-sportskoj manifestaciji „Trojka iz bloka“ prikupljeno 2.708 KM za pomoć višečlanoj porodici Dimić iz ove lokalne zajednice.

Organizatori manifestacije, koja je održana sinoć, bili su humanitarno udruženje „Srbi za Srbe“, u saradnji sa basket timom „Strit bol Pale“.

Generalni sekretar Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“, ogranak Republika Srpska, Saša Vignjević rekao je novinarima da porodici Dimić namjeravaju da dograde kupatilo i oslobode dodatni prostor u kući.

„Trenutno je otvoreno oko 20 projekata u Republici Srpskoj, a akcije provodimo od Hercegovine, preko Semberije do Krajine i vidjećemo koliko porodica ćemo uspjeti da pomognemo“, istakao je Vignjević.

On je podsjetio da je ova organizacija pomogla više od 30 porodica na području Sarajevsko-romanijske regije.

Jedan od učesnika manifestacije Srđan Jokić je istakao da je humanost razlog što se prijavio da bi se prikupilo dovoljno sredstava za njihove sugrađane.

Jedan od koorganizatora manifestacije Marko Lazarević, član paljanske ekipe „Strit bol Pale“, zahvalio je svim učesnicima i izrazio nadu da će ovaj sportski događaj u budućnosti biti masovniji.

On je napomenuo da „Strit bol Pale“ pruža logističku podršku humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“, te da je saradnja na vrhunskom nivou.

U neposrednoj blizini terena na Studentskom trgu nalazio se i pokretni butik, u kojem je bilo moguće kupiti majicu sa patriotskim motivima i na taj način donirati sredstva za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ od 2006. godine prikupila je više od 5,1 miliona evra i pomogla 2.600 porodica žive širom Balkana.

Kroz ideju „Trojka iz bloka“ od 2012. godine organizovano je više od 800 različitih turnira u gradovima širom svijeta – na čak tri kontinenta, a na Palama je prvi put organizovana 2015. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare