Prikupljeno 1.460 KM za udruženje “Podrška”

0

SOKOLAC – Na donatorskoj večeri za članove Udruženja lica sa posebnim potrebama “Podrška” sa Sokoca prikupljeno je 1.460 KM.

U holu sportske dvorane bili su izloženi radovi sa umjetničkih radionica ovog udruženja, a kupovinom ovih radova doniran je novac za pomoć namijenjenu za 117 članova Udruženja.

Predsjednik sokolačkog Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška” Snježana Bašević rekla je novinarima da će donatorska sredstva biti upotrebnjena za podršku članovima ove asocijacije.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je, otvarajući donatorsko veče, da će opština finansijski podržati ovo udruženje pojedinačno i kolektivno, a da će, kako je rekao, “jedan njegov prijatelj donirati udruženju 10.000 KM”.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupio je Dječiji ansambl Kulturno-umjetničkog društva “Luča” sa Sokoca, te Recitatorska sekcija sokolačke Ustanove za kulturu.

U programu su učestvovali najmlađi članovi Plesnog kluba “Nika” sa Sokoca, kao i učenice Srednje škole Nikolina Krunić, Milica Kapović i Sonja Marković, koje su otpjevale tradicionalne srpske pjesme.

Realizaciju donatorske večeri pomogli su opština Sokolac, firma “Matpan”, pekara “Bereg”, “Jankomerc”, “Duga komerc”, Odjeljenje radno-okupacione terapije Psihijatrijske klinike.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments