Prikupljene 32 doze dragocjene tečnosti

0

MILIĆI – Savjet učenika Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz Milića u saradnji sa opštinskim Crvenim krstom, danas je organizovao humanitarnu akciju „Kap krvi da budemo prvi“, u kojoj su prikupljene 32 doze krvi.

Profesor Radojka Savkić, koordinator Savjeta učenika, izjavila je novinarima da je deseta po redu akcija uspješno realizovana i da je od 35 prijavljenih učenika, nakon provedenog pregleda 13 darovalo krv.

„Akciji su se pridružili profesori i naši sugrađani dobrovoljni davaoci krvi i njih 19 učestvovalo je u ovoj humanoj misiji“, izjavila je Savkićeva.

Predsjednik Savjeta učenika milićkog Srednjoškolskog centra Nevena Vidović izjavila je novinarima da joj je čast što se učenici uvijek rado odazovu ovoj akciji, te da ih je danas manji broj zbog toga što škola ima mali broj punoljetnh učenika – maturanta.

Opštinska organizacija Crvenog krsta prvi put učestvuje u zajedničkoj akciji sa srednjoškolcima, izjavila je Jovana Petković predstavnik milićkog Crvenog krsta.

„Imamo oko 300 građana, naših članova, koji su u mogućnosti da daruju dragocjenu tečnost, kada god je to potrebno, i uvijek se rado odazivaju na naš poziv“, izjavila je Petkovićeva.

Maturant Radovan Savić izjavio je novinarima da prvi put daruje krv, da je osjećaj dobar i da mu je čast biti dio ove humane akcije, te da bi ovakve aktivnosti trebalo organizovati i češće.

Današnju akciju u Milićima realizovala je Služba za transfuziju Opšte bolnice u Zvorniku.

Šef Službe za transfuziju Vladimir Dražić izjavio je novinarima da je ovo sedma akcija u poslednja dva mjeseca i da će nakon velikog pravoslavnog praznika Vaskrsa dragocjenu tečnost darivati i srednjoškolci iz Srebrenice.

„Za sada imamo dovoljno zaliha krvi. Zadovoljni smo odrađenim akcijama, sada smo u Milićima i nadam se da ćemo i dalje imati ovakve akcije. U ovom periodu su osim srednjoškolaca aktivni i ostali dobrovoljni davaoci krvi“, izjavio je Dražić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare