Прикупљена 301 врећа смећа у акцији „Очистимо Јахорину заједно“

1

Олимпијски центар /ОЦ/ „Јахорина“ у сарадњи са општином Пале организовао је данас акцију „Очистимо Јахорину заједно“ с циљем очувања природних љепота, чистоће планинског подручја и подизања еколошке свијести грађана и посјетилаца у којој је прикупљена 301 врећа смећа.

Директор ОЦ „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је новинарима да се на акцију чишћења планине пријавило 300 људи који су били подијељени у 18 група и истакао да су сви показали да заједно могу пуно тога урадити.

„Ово је до сада најуспјешнија акција на којој смо скупили 301 џак смећа и неколико камиона гума које су бачене на одређене депоније на планини, а чистили смо и ток ријеке Праче. Сада је планина изузетно чиста, а волио бих да тако и остане и да пошаљемо поруку свим грађаима, гостима да чувамо природу, да је поштујемо. Планина има своју љепоту само ако је чиста“, поручио је Љевнаић и додао да су велика средства уложена на планини.

Он је рекао да је у оквиру акције Џију-џица клуб „Јахорина“ са Пала пошумио планину са нових 300 садница.

Љевнаић је истакао да Јахорина има највише љетних атракција и да очекују најбољу љетну сезону, да ту највише људи долази да види природу и њене љепоте, чист поток, шуму и да би било лијепо да тако остане.

Љевнаић је навео да је разговарао са предсједником Скупштине општине Пале Стефаном Стајчићем и да су договорили да локална самоуправа допринесе развоју инфраструктуре на Јахорини за ово љето, а највише комуналног уређења.

Он је захвалио појединцима, колективима, друштвима, институцијама Републике Српске, граду Источно Сарајево, општини Пале, фирмама и многим другим који су допринијели да акција буде успјешно реализована.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић истакао је да је за локалну заједницу Јахорина веома важна и да су данас сви одговорно поступили према планини тако што су изашли и спровели највећу акцију чишћења до сада.

Стајчић је захвалио свим појединцима и колективима који су учествовали у овој акцији, те рекао да ће се локална заједница потрудити да у наредном периоду буде још присутнија на самој планини, да чешће контролише комунални ред и да активно уђу у одржавање одвоза смећа и саобраћајница на планини.

Олимпијски центар „Јахорина“ уручио је признања свим учесницима, општини Пале и колективима који су помогли акцију.

(www.palelive.com / Срна / Фото: Срна, Фб, ОЦ „Јахорина“)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka čast očistit se mora ! Ali isto tako nevrijedi čistit ako nesavjesni prljaju. veći dio tog smeca je gradjevinski materijal najloni stiropor … koje vjetar raznosi po čitavoj planini . Investitore natjerat da im radnici drze čista gradilišta u protivnom za mjesec dana ce planina izgledat isto nažalost.